Prirodni preparati za anemiju

Prirodni preparati za anemiju

Poremećena produkcija eritrocita, odnosno anemija, javlja se zbog uticaja različitih faktora i veoma je česta pojava.

Ukoliko ona ozbiljno remeti zdravlje pacijenta, neophodno je preduzeti nešto da bi se sastav krvi popravio.

Na našem tržištu postoje brojni proizvodi prirodnog porekla koji su delotvorni u borbi protiv svih tipova anemije.

U nastavku teksta predstavićemo vam listu prirodnih preparata za anemiju koji se mogu naći u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane.

Kako sam pobedila anemiju

Milijana-Stjepanović-primed5-iskustvoJa imam problem sa anemijom još od srednje škole, u stvari od samog puberteta. Gvožđe se tada kretalo oko 8-9. To je neka početna, blaža faza anemije, koja se javlja u tom dobu.

Terapija je bila blaga, u skladu sa preporukom lekara.

Međutim, kada sam postala starija, posle dvadesete godine, posle neke manje ginekološke intervencije, proverena mi je krvna slika koja je pokazala da mi je gvožđe 1-2, a hemoglobin 70.

Istog dana otpuštena sam iz bolnice i dobila sam terapiju koja je bila jako agresivna, ali nije davala skoro nikakve rezultate.

Bilo je jako puno nuspojava, a jako malo poboljšanja u samoj krvoj slici.

1. Royal Jelly – pocket drink

SASTAV:

Liofilizovani matični mleč koji savršeno odgovara svežem matičnom mleču, koncentrovani sok borovnice, ekstrat polena, gvožđe, acerola – tečni ekstrat.

ESI Srbija

Royal Jelly Pocket Drink za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Služi kao dijetetski dodatak ishrani i, pored tretiranja anemije, njegova uloga je i da jača oslabljen imunitet, ublaži stres i pomogne u slučajevima hroničnog umora i malaksalosti.

Zahvaljujući prisustvu sastojaka, za čije stvaranje i prikupljanje su zaslužne pčele, Royal Jelly doprinosi formiranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.

Ovaj preparat ne sadrži gluten, laktozu, niti GMO sastojke, a pogodan je i za pacijente koji se drže vegetarijanskog načina ishrane.

2. Geladrink FERRITIN

SASTAV:

Kolagenski peptidi gelita, trovalentno gvožđe, bakar, jod, vitamin B6, vitamin B12. folna kiselina.

ORLING

Geladrink FERRITIN za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Ovaj prirodni preparat pomaže kod svih vrsta anemije, bez obzira da li je ona uzrokovana sistemskim zapaljenskim bolestima, nedostatkom nekog vitamina ili minerala, nedostatkom folne kiseline, dijabetesom, bolestima bubrega ili bolestima štitne žlezde, a takođe nadoknađuje manjak gvožđa uzrokovan naglim i velikim gubitkom krvi.

Geladrink FERRITIN namenjen je i za jačanje veoma oslabljenog imuniteta, olakšanje transporta kiseonika kroz čitav organizam i podsticaj umnožavanja koštanih ćelija.

Odličan je za sportiste koji se svakodnevno fizički opterećuju, ženama sa obilnim menstrualnim krvarenjem, kao i trudnicama i dojiljama koje imaju potrebu za pojačanom produkcijom eritrocita.

3. Spirulina – prah

SASTAV:

100% čist prah alge spirulina.

Zdravo bilje

Spirulina u prahu za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Spirulina poboljšava vašu krvnu sliku istovremeno smanjujući simptome koji su tipični za anemiju.

Ova alga ima 23 puta više gvožđa nego u spanaću.

Osim što podstiče produkciju crvenih krvnih zrnaca, spirulina će obezbediti vašem organizmu mnogobrojne vitamine i minerale, imaće direktan uticaj na jačanje imunološkog sistema, očistiće telo od toksina, ubrzaće metabolizam, sniziti visoki krvni pritisak i pomoći u prevenciji dijabetesa.

4. Kapsule SJUĆINFU

SASTAV:

Natokinaza (sistemski enzim dobijen preradom soje), OPC-antioksidant (iz ekstrata koštica gvožđa), ekstrat petolisne ginosteme.

FOHOW

Kapsule SJUĆINFU za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Ove kapsule imaju brzo i efektno dejstvo i namenjene su za tretiranje kardiovaskularnih bolesti i poremećaja, a tu se podrazumevaju i svi tipovi anemije.

Pozitivno deluju na krv i pročišćavaju je od suvišnog šećera i holesterola, krvnim sudovima vraćaju elastičnost omogućavajući nesmetanu cirkulaciju i transport hranljivih materija i kiseonika kroz celo telo, a takođe olakšavaju i rad srčanog mišića.

Takođe, poboljšavaju vid i povećavaju gustinu kostiju.

5. Moringa – prah

SASTAV:

100% čist prah biljke moringe.

E Terra

Moringa – prah za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Za moringu mnogi kažu da je najjači prirodni antioksidans, a njeno pozitivno delovanje u borbi protiv anemije je takođe neosporno.

Uz pomoć sastojaka iz ove biljke ubrzava se stvaranje hemoglobina i mioglobina, koji prenose kiseonik putem krvi do svake ćelije u ljudskom telu.

Osim toga, moringa održava normalan nivo šećera u krvi, daje organizmu neophodnu energiju, poboljšava varenje i usporava proces starenja.

6. Iron Plus

SASTAV:

Gvožđe, vitamin C, bioflavonoidi citrusnog porekla.

CaliVita

Iron Plus za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Bez minerala kao što je gvožđe pravilna produkcija crvenih krvnih zrnaca nije moguća, a prirodni preparat kao što je Iron Plus obezbediće vam neophodne rezerve ovog značajnog minerala za svaki dan.

Dodatak vitamina C pomaže pri lakšoj apsorpciji gvožđa što omogućava bržu eliminaciju simptoma anemije.

Ovaj proizvod mogu koristiti svi koji imaju problem sa manjkom eritrocita, pa čak i deca, trudnice i dojilje.

7. Germanijum GE 132+

SASTAV:

Ekstrat reiši pečuraka, matični mleč, reservatrol iz crvenog grožđa, likopen iz paradajza, sulforafan iz brokolija.

International Health

Germanijum GE 132+ prirodni preparat za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Ovaj preparat predstavlja idealan dodatak ishrani za svakog pacijenta kojeg muči anemija jer su njegovi sastojci potpuno prirodni.

Istraživanja su dokazala da je Germanijum GE 132+ vrlo efikasan u lečenju hematoloških oboljenja poput anemije, ali i trombocitopenije i leukopenije.

Štiti srce i krvne sudove i snižava nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvotoku, pa se istovremeno smanjuje rizik od koronarnih bolesti i infarkta srca.

8. Melofer

SASTAV:

Sirov med, esktrat Cynosbati spissum, ekstrat Sideritis scardicae spissum, ekstrat Urticae spissum, Methylis parahydroxybenzoas.

Melofer za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Glavni sastojak ovog preparata je kvalitetan med u koji su dodati biljni ekstrati zbog kojih će se poboljšati vaša krvna slika, a problemi sa anemijom postati prošlost.

Melofer će vam pomoći kod ublažavanja svih tegoba koje su tipične za anemiju, uključujući simptome poput hroničnog umora i promene na koži.

Preparat mogu koristiti i deca i odrasli.

9. GlobiFer Forte

SASTAV:

Goveđi hemoglobin u prahu, gvožđe.

GlobiFer Forte za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Namenjen je za lečenje anemije koja je uzrokovana deficijencijom gvožđa, odnosno takozvane sideropenične anemije.

Uspešno eliminiše simptome kao što su vrtoglavica i malaksalost.

Odličan je za žene koje planiraju trudnoću, za trudnice, osobe na restriktivnim dijetama i stariju populaciju.

10. Belvit S – granulirani napitak

SASTAV:

Inaktivisani suvi pivski kvasac.

Belvitin

ZAŠTO JE DOBAR:

Redovnim korišćenjem ovog proizvoda (konzumiranjem nakon rastvaranja u probiotičkom jogurtu) uspešno ćete normalizovati stvaranje eritrocita i regulisati nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Organizam lako apsorbuje sve elemente koji su deo ovog napitka, a najznačajniji su punovredne belančevine, esencijalne aminokiseline, oligo-elementi, vitamini B kompleksa i brojni minerali poput gvožđa, magnezijuma i cinka.

Osim što se dobro pokazao kao lek protiv anemije, provereno deluje i tokom regeneracije tkiva i organa, tretiranja dijabetesa i lečenja nervnog sistema.

11. Floradix

SASTAV:

Vodeni biljni ekstrati (šargarepa, kopriva, spanać, pirevina, komorač, smeđa alga, hibiskus), mešavina voćnih koncentrata (kruška, grožđe, crna ribizla, kupina, višnja, pomorandža, cvekla, limun, rogač, jabuka), med, vodeni ekstrat šipurka, ekstrat pšeničnih klica, vodeni ekstrat kvasca, arome prirodnog porekla, voda.

Salus

Floradix za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Floradix je ukusan izvor gvožđa, bez rizika od predoziranja, a mogu ga koristiti i deca i odrasli prilikom lečenja svih vrsta anemije.

Pažljivo odabrani biljni ekstrati pomažu pri apsorpciji gvožđa.

U ovom prirodnom preparatu nalaze se i mnogobrojni vitamini, a najznačajniji jeste vitamin B12 bez kojeg je formiranje eritrocita praktično nemoguće.

12. Med sa liofilizovanom borovnicom

SASTAV:

Bagremov med, plod borovnice.

Čisto prirodno – Pure natural

Med sa liofilizovanom borovnicom za anemiju
ZAŠTO JE DOBAR:

Kombinacija borovnice i meda odlično se pokazala kao delotvoran lek protiv anemije pretežno zbog prisustva različitih bioaktivnih hemijskih jedinjenja, među kojima su flavonoidi i pektini.

Značajna je i visoka koncentracija brojnih minerala i vitamina.

Ovakav med ima povoljno dejstvo na srce i krvne sudove, a takođe reguliše nivo holesterola, triglicerida i glukoze u krvotoku.

13. Primed 5 Feromed

SASTAV:

Na bazi meda i kopive.

PRIMED

primed5-kutija
ZAŠTO JE DOBAR:

PRIMED 5 FEROMED obezbeđuje organizmu optimalnu količinu gvožđa za pravilnu izgradnju crvenih krvnih zrnaca.

Povećanjem koncentracije gvožđa povećava se stvaranje hemoglobina koji ima osnovnu ulogu u prenošenju kiseonika putem krvotoka.

Preuzmite BESPLATNO

e-knjiga-za-anemija-baner

Preporučeni preparat

anemija-baner
[icegram campaigns="3257"]